Kaas-kerrie-strikken

Wat is lekkerder bij een aperitief dan een lekker krokant hartig hapje? Maak dan eens deze kaasstrikken: super simpel – echt in de categorie kan niet misgaan – en erg lekker! Aan de slag dus. Het origineel is van Holtkamp dus op zich al een reden om ’t te maken. Ik maakte het alleen iets minder zout, maar dat is persoonlijke smaak.

Bewaren kan maar ik vond ze er niet beter op worden; ook een mooi excuus om alles snel op te eten!

Ingrediënten

1 rol roomboterbladerdeeg (uit de koeling)

100 gram roomboter

200 gram geraspte oude kaas

2 gram kerriepoeder

2 gram peper

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Laat de boter zacht worden – maar niet smelten – en meng het met de kaas. Breng op smaak met kerriepoeder, peper. Je krijgt nu als het goed is een goed smeerbaar mengsel.

Rol het bladerdeeg uit en snij de plak deeg in vijf gelijke banen.

Besmeer 4 banen met het kaasmengsel. Stapel ze op elkaar met de kaaslaag naar boven en dek af met een 5e laag bladerdeeg.

Pak het pakket in in plasticfolie en leg het pakket minstens een uur in de koeling om op te stijven.

Snij de buitenste rafelige randjes eraf voor een mooi strak pakketje.

Snij in de breedte plakjes van ongeveer een halve centimeter.

Draai elk plakje een kwartslag zodat ze gedraaid zijn. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat nog even een half uurtje op temperatuurmeter komen.

Bak ze in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin.

Serveer

Laat de strikken afkoelen en serveer op een mooie schaal en klaar!

Wijnbegeleiding

Altijd goed om te starten met een mooie bubbel! Bijvoorbeeld een mooie sekt: Blanc de noir van Weingut Heitlinger.

Bron: Boek: De banketbakker

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *