Bao bun met pulled jackfruit

Soms heb je gewoon zin in een lekker snackje dat niet al te gecompliceerd is.  Maak dan eens deze vegetarische versie van een broodje pulled pork. Trek je zelf echt vlees-fans mee over de streep!

Gewoon uit een blikje jackfruit met ingrediënten die je,  misschien afgezien van de verse koriander, allemaal in huis hebt. Ruim half uurtje en dit staat op tafel!

Let wel even op dat je bij de supermarkt/toko het juiste blik jackfruit koopt. Ze verkopen er een variant in siroop om te gebruiken in zoete recepten: die moet je niet hebben. Je moet hebben de variant in zout water (in brine staat er dan op) of in gewoon water.

Dit recept is voor 4 bao broodjes

Ingrediënten

2 blikken jackfruit

3 teentjes knoflook

1 middelgrote ui fijngesnipperd

1 ½  tl cayennepeper

1 tl gerookte paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

250 ml groentebouillon

barbecuesaus

handje verse koriander

1 lente uitje

mix van ongeveer 50 gram gezouten pinda’s en 50 gram gebakken uitjes

4 bao bun broodjes

 

Werkwijze

Giet het jackfruit af in een vergiet en spoel af met water. Snijd de onderkant van de driehoekjes jackfruit eraf zodat het alleen het zachte deel overblijft en verwijder eventuele pitten. Trek het met een vork een beetje uit elkaar.

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in koekenpan in een beetje olijfolie de fijngesnipperde ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens het jackfruit en de kruiden toe en bak kort mee. Schenk de bouillon erbij en laat even inkoken zodat alle bouillon is ingetrokken. Plet het jackfruit een beetje zodat het nog losser in stukjes uiteenvalt.

 

Bekleed een ovenschaal met bakpapier en doe daar het jackfruitmengel in en zet 10 minuten in de oven. Giet daarna barbecuesaus erover zodat alles is bedekt met een laagje saus en roer even door. Zet nog 15 minuten in de oven tot het een mooi goudbruine kleur heeft gekregen. Proef even of ’t op smaak is en voeg anders nog peper & zout toe en eventueel een heel beetje suiker.

 

Stoom of verwarm intussen de bao bun broodjes. Snijd de koriander (met steeltjes en al) grof. Vijzel de pinda’s grof en mix de gebakken uitjes erdoor. Snijd dunne, schuine stukjes van de lente-ui.

 

Afwerking

Vul de warme broodjes met jackfruitmengsel en garneer met lente-ui, koriander en pindamix.

 

Wijnbegeleiding

Niet te ingewikkeld doen met dit snackje;  bijvoorbeeld een soepele merlot uit de Languedoc van Corette.

 
 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *