Over mij

Ik ben Barbara en woon samen met mijn man en onze twee dochters in Den Haag. Iedere dag start met de vraag: “wat eten we vandaag”, zeker in het weekend! Ik probeer graag nieuwe recepten uit en pas die zo nodig wat aan naar mijn eigen smaak. Ik heb stapels kookboeken en tijdschriften waar ik van alles uit maak, maar er moet wel altijd “een plaatje” bij zijn. Zonder foto van het eindresultaat begin ik er niet aan! En als ik kijk wat ik dan ’t eerste maak, zijn het toch recepten die er mooi uit zien. Vandaar dus de titel. Want hoe lekker ’t ook smaakt: het oog wil ook wat!

Eerlijk is eerlijk, soms is ook gewoon handiger (of lekkerder) om een onderdeel van een gerecht te kopen in plaats van zelf te maken. Zeker in Den Haag waar ik woon zijn zo veel prachtige zaken met delicatessen. Ik zal zeker noemen waar, en wat ik ergens koop.

Lekker eten gaat wat mij betreft – ik ben ook vinoloog – niet zonder lekkere wijn erbij en daarom ook altijd een wijnsuggestie erbij. Veelal Duitse wijnen omdat ik daar zelf het meeste van hou.

Ik heb geen missie met deze blog anders dan mijn favoriete recepten te delen en ze als een soort naslagwerkje te hebben. Ik verdien er niets mee en doe ’t omdat ik ’t zelf leuk vind om te doen.

Alle recepten die ik post zijn tot slot prima thuis te maken: ik heb geen horeca-opleiding of een bijzondere keuken of fancy apparaten. Dus probeer ’t vooral zelf zou ik zeggen!