Sweet potato soup

Natuurlijk kun je alles zelf maken, maar iets lekkers afhalen is natuurlijk ook soms wel gemakkelijk! Ik kocht deze sweet patato soup kant & klaar bij Exotenhof in de Bankastraat en maakte het vervolgens verder af. Zo maakte ik de soep wat luchtiger door hem in de syphon op te schuimen en maakte ik een klein bladerdeegkrokantje erbij. Ook weer prima van tevoren voor te bereiden dit gerechtje.

Ingrediënten

500 ml sweet patato soup

1 kleine (of halve grote) zoete aardappel

2 lepels mascarpone

1 plakje (diepvries)bladerdeeg van 10 x 10 cm
1 eidooier, losgeklopt met een scheutje water
Wit en zwart sesamzaad
Peper en zout

Cress ter garnering (ik gebruikte deze keer lichte en donkere mosterd cress)

 

Werkwijze

Maak eerst het krokantje van bladerdeeg. Verwarm de over op 180°C. Smeer het bladerdeeg in met het losgeklopte ei, kruid met peper en zout en bestrooi met sesamzaad. Snijd 6 rechthoekjes uit het bladerdeeg en bak die af tussen 2 bakplaten in de oven. Door die twee bakplaten blijven het compacte krokantjes. Check na 15 minuten hoe hard ’t gaat en na ongeveer 20 minuten zijn ze klaar. Laat afkoelen.

Kook de ongeschilde zoete aardappel gaar in gezouten water en laat licht afkoelen. Haal de schil eraf en schaaf er met een kaasschaaf wat dunne plakjes af die vervolgens oprolt.

Breng de mascarpone op smaak met wat peper en zout en doe mengsel in een kleine spuitzak en leg opzij.

Verwarm de soep en voeg 50 ml (kokos)room toe voor een extra luchtige soep. Giet over in hittebestendige sifon en draai er een brede spuitmond op. Vul met twee gaspatronen.

 

Afwerking

Leg de krulletjes van zoete aardappel op het krokantje en spuit enkele dotjes de mascarpone crème ertussen en werk af met wat cress.

Giet de soep in een diep bord en plaats het krokantje erbij.

 

Wijnbegeleiding

Dit is een vrij romige volle soep dus een vollere chardonnay kan daar prima bij. Een viognier zou misschien ook nog eens wat aparter kunnen uitpakken voor een wat gewaagdere keuze. Ik dronk er een vollere weisburgunder – Exclusiv Weisser Burgunder van Weingut Behringer  – bij die ook goed erbij combineerde.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *