Hartige hoorntjes met king crabsalade

Lekker als klein hapje bij de borrel of als amuse deze hartige hoorntjes. Ik zag dat je ze kant&klaar bij de groothandel kunt kopen, maar je kunt ook vrij gemakkelijk zelf maken. En als je ze maar niet van tevoren vult, kun je ze ook prima op voorhand maken en zelfs een tijdje in een afgesloten bakje bewaren tot je ze nodig hebt.

Filodeeg vind je in de diepvries bij de (grotere) supermarkt en is niet hetzelfde als normaal bladerdeeg wat je misschien anders gebruikt. Haal het deeg uit de plastic verpakking en laat het tussen een met water vochtig gemaakte theedoek rustig ontdooien. Doe je dat niet, dan krijg je vaak harde vellen deeg die scheuren en lastig bewerkbaar zijn.

Ik heb deze gevuld met king crab salade van vishandel Simonis in Scheveningen. Ongetwijfeld ook prima zelf te maken, maar deze salade is zo lekker van smaak dat ik ’t gewoon kocht.  Als vegetarisch alternatief vulde ik de hoorntjes met baba ganoush wat ook prima uitpakte.

Ik zette ze in een bakje met zwarte bonen (in een zakje te koop bij de supermarkt), maar zwart sesamzaad of zwarte rijst werkt ook prima.

Ingrediënten

1 pak filodeeg ontdooid

roomboter

vulling naar keuze

extra: hoornvormpjes

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 180 graden

Ontdooide deeg uitvouwen tot grote lap en met een steekring (of glas) van zo’n 8-10 cm rondjes uit steken.

Bestrijk de rondjes deeg aan beide kanten met gesmolten boter en vouw ze om de hoorntjesvorm. Door het overlappen van het deeg plakken ze aan elkaar.

Zet ze in de oven en  bak goudbruin in 3-5 minuten en laat afkoelen.

Vul de hoorntjes en serveer direct!

Wijnbegeleiding

Een lekker glas bubbel past hier natuurlijk heel goed bij. Neem bijvoorbeeld Crémant Pfalz van Schloss Wachenheim; een heerlijke sekt die hier erg goed bij past.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *