Amuse van mais & truffel

Soms heb je je handen al vol aan de rest van een diner en zoek je een mooie amuse die je snel in elkaar heb gezet. Zoek niet verder zou ik zeggen en probeer dit eens.

Super eenvoudig te maken deze amuse: het staat in zo’n 15 minuten op tafel!

Ingrediënten

200 gram mais uit blik

4 el slagroom

2 el roomboter

100 gram cantharellen

1 sjalotje

2-3 el zoute popcorn

truffel naar smaak

 

Werkwijze

Breng de maiskorrels met de slagroom in een klein pannetje kort aan de kook. Neem van het vuur en voeg 1 el roomboter toe en mix met staafmixer (of in keukenmachine) tot een puree. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper.

Maak de cantharellen schoon en snij zo nodig op maat. Snipper het sjalotje. Bak het sjalotje en de cantharellen in 1 el roomboter zacht aan en bestrooi met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de maispuree over de glazen en schep de cantharellen erop. Garneer met popcorn en schaaf wat truffel erover. Serveer betrekkelijk snel want anders wordt de popcorn zacht.

Wijnbegeleiding

Een wat vollere witte wijn combineert hier mooi bij want het zijn allemaal best volle smaken. Dus misschien een vollere weisburgunder uit het zuiden van Baden, Duitsland van Weingut Behringer. Vol van smaak, maar niet tè zodat ‘ie overheerst.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *