Zalm met avocado & komkommer

Soms heb je alle tijd om iets moois te maken en soms wat minder. Misschien heb je je handen al vol aan de rest van ’t diner of gewoon even wat minder zin om uren in de keuken door te brengen. Dan is dit gerechtje perfect!

Alle ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en het kost echt nog geen 15 minuten om dit op tafel te zetten. Snel en simpel dus met smaken die vrijwel bij iedereen in de smaak vallen en het ziet er ook nog eens voorjaarsachtig uit!

Recept voor 2 personen

 

Ingrediënten

100 gram gerookte zalm

1 mini komkommer

1 rijpe avocado

plukje dille en cress voor garnering

handje sojabonen

potje mierikswortel

1 à 2 eetlepels mierikswortel uit een potje

2 eetlepels crème fraîche

zest van een halve citroen

Werkwijze

Meng voor mierikswortelcrème de mierikswortel – naar eigen smaak 1 à 2 eetlepels – met de crème fraîche, peper en zout en doe dit in een spuitzak en leg apart.

Schil de avocado en gebruik een meloenschep om 6 balletjes avocado te maken en zet opzij.

Snij de ongeschilde komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in 6 dunne linten en leg apart.

Afwerking

Plaats op elk bord 3 plakjes zalm (elk plakje opgevouwen) gelijkmatig verdeeld in een halve cirkel net van het midden van het bord.

Rol de linten komkommer op en leg 3 rolletjes komkommer tussen de zalm.

Leg 3 avocado-balletjes op elk uiteinde en in het midden van de halve cirkel.

Spuit (vijf) toefjes mierikswortelroom afwisselend aan elke kant van de halve cirkel.

Leg de sojabonen erbij en plaats wat plukjes citroenzest erbij.

Garneer met dille en cress en serveer.

Wijnbegeleiding

Dit frisse voorjaarsgerechtje vraagt om een frisse witte wijn.  Ik dronk er de Zotz Weisburgunder Premium bij en die combineerde erg goed. Een  stuivende, sappige wijn die genoeg zuur & body had om niet weg te vallen en zowel de vettige zalm als de frisse groentes aankon.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *